Baas van het mentale spel: Chiellini laat zich niet verleiden door Jordi Alba

Reacties

Dat voetbal ook een mentaal spelletje is, bleek dinsdag wel weer bij Italië - Spanje. Giorgio Chiellini trapte niet in de poging van Jordi Alba en won de psychologische oorlogsvoering.

Baas van het mentale spel: Chiellini laat zich niet verleiden door Jordi Alba
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 2
Spanje
Spanje

Italië en Spanje kwamen er in 120 minuten niet uit met elkaar (1-1) en dus moest een strafschoppenserie voor een beslissing zorgen in de eerste halve finale van dit EK. Scheidsrechter Felix Brych riep de aanvoerders van beide landen bij zich, om met de toss te bepalen aan welke kant van het veld de strafschoppen genomen zouden gaan worden.

Brych zag dat Chiellini als winnaar uit de strijd kwam, maar Alba probeerde daar nog iets aan te veranderen. Chiellini liet zich niet gek maken. 'Leugenaar!', riep hij naar zijn Spaanse collega, die hij lachend omhelsde en een vriendelijk tikje op de kaak gaf. Alba wist zich zichtbaar geen raad met de situatie. Chiellini won vervolgens ook de tweede toss, waardoor Italië ook nog eens mocht beginnen.

Chiellini en Alba namen knuffelend afscheid van elkaar; de ene aanvoerder duidelijk wat meer op zijn gemak dan de andere. De Italianen begonnen met een misser van Manuel Locatelli, maar gingen door uitglijders van Dani Olmo en Álvaro Morata uiteindelijk toch naar de finale. Woensdag wordt duidelijk of Engeland of Denemarken daarin de tegenstander zal zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.