AZ-opponent Benfica veel te sterk voor Académica

Reacties

Benfica heeft kinderlijk eenvoudig gewonnen van Académica Coimbra. In eigen huis was de kwartfinalist van de Europa League met 3-0 te sterk voor de nummer tien van de Portugese competitie.

AZ-opponent Benfica veel te sterk voor Académica

Binnen een half uur stond de tegenstander van AZ in de kwartfinale van de Europa League met 2-0 voor. De Braziliaan Lima (op de foto met Rodrigo) was verantwoordelijk voor beide treffers, al had hij zijn tweede doelpunt vooral te danken aan Rafik Halliche.

De centrale verdediger van de bezoekers wilde de afgeslagen bal wegwerken, maar schoot tegen de gelukkige Lima op. Na de onderbreking liep de koploper Portugal nog uit naar 3-0 dankzij een treffer van de Argentijn Enzo Pérez.

Benfica, zonder voormalig SC Heerenveen-middenvelder Filip Djuricic in de wedstrijdselectie en met Miralem Sulejmani op de reservebank, bezet na 24 speelronden de eerste plaats met zeven punten voorsprong op directe achtervolger Sporting Lissabon.

Op donderdag 3 april neemt AZ het in eigen huis op tegen de Portugese grootmacht, vorig seizoen nog verliezend finalist in de Europa League (Chelsea won met 2-1). Benfica versloeg in de vorige ronde Tottenham Hotspur, terwijl AZ te sterk was voor FC Anzhi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.