AZ wint ook eerste oefenwedstrijd tegen profclub

AZ heeft ook de vierde wedstrijd van de oefencampagne in winst om gezet. Na drie keer te hebben gewonnen van amateurclubs moesten nu de profs van Haarlem er aan geloven tegen de landskampioen: 4-0.

AZ wint ook eerste oefenwedstrijd tegen profclub

Graziano Pellè (foto) zorgde al vroeg in de wedstrijd voor 1-0. De Italiaan vormde in de aanval van AZ een duo met Pontus Wernbloom. Trainer Ronald Koeman kon in Schemerhorn geen beroep doen op Moussa Dembélé (blessure) en Mounir El Hamdaoui (privé-omstandigheden). Wernbloom was de maker van de 2-0. De Zweed tikte raak na een voorzet van Pellè.

Ook na rust scoorde AZ twee keer. Eerst was het Ari die, na een steekpass van Brett Holman, doelman Bas van Wegen omspeelde en de bal in het lege doel werkte. Jeremain Lens kopieerde vlak voor tijd de treffer van de Braziliaan en zorgde voor de 4-0 eindstand.

'Het was een prima oefenwedstrijd', aldus coach Koeman op de website van AZ. 'We zijn nu eigenlijk pas echt twee weken met de volledige groep aan het trainen. Ik ben grotendeels tevreden. Je ziet dat er een echt team staat. De komen de weken gaan we verder aan de details werken.'

Bekijk hier al onze video's