AZ wil revanche tegen PSV: 'Deze hakte er wel in'

Reacties

AZ-trainer Maarten Martens kijkt uit naar de topper tegen PSV van aankomend weekend. Hij hoopt zich te revancheren voor de kansloze 5-0 nederlaag tegen Heracles Almelo van eerder deze week. 

AZ wil revanche tegen PSV: 'Deze hakte er wel in'
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 1
AZ
AZ

Martens had de nederlaag tegen Heracles niet zien aankomen. 'Deze hakte er wel in. We hebben daar hele rare gevoelens bij gekregen omdat we dit niet zagen aankomen. Uiteindelijk is het geen volwassen partij geweest van ons. Als je de wedstrijd analyseert zijn ze de eerste helft helemaal niet vaak bij ons doel geweest, maar sta je bij de rust wel met 3-0 achter. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren', aldus Martens via de clubkanalen van AZ. 

Toch zal AZ de knop snel om moeten zetten in aanloop naar het duel met PSV. 'We zijn snel doorgeschakeld. Dat is extra geëist omdat we drie dagen later alweer voetballen. Maar ook als je een goede overwinning haalt moet je die vaak snel parkeren en weer door. Je wilt nu snel reageren met een overwinning. Wie de tegenstander dan is maakt niet uit. We hebben nu PSV op het programma. Een uitdagende, maar wel mooie wedstrijd waar we veel beter voor de dag moeten komen.'

Martens denkt niet dat PSV van de leg is door de eerste competitienederlaag tegen NEC. 'Als er wat dingen anders vallen hadden ze die wedstrijd denk ik ook ruim en makkelijk gewonnen. Maar dat is niet gebeurd. Daarbij moet je ook de rol van internationals niet onderschatten. Wij ervaren dat zelf ook. Spelers komen van over de hele wereld teruggevlogen, soms nog met jetlag, en moeten er direct weer staan. Je hebt maar heel kort de tijd om de mindset van de groep weer richting het weekend te krijgen. Daar zijn geen excuses voor, want dit is topvoetbal. Maar ik denk dat mensen dit soms wel onderschatten. Daarom was ik ook tevreden dat wij tegen Vitesse (2-0 winst, red.) stabiel hebben gespeeld.'

'Ik denk dat ze zich thuis weer willen bevestigen. Daarom is het voor ons een enorme uitdaging, maar wij willen ons ook revancheren en zien zeker mogelijkheden. We hebben een team met veel spelers die comfortabel zijn aan de bal. Als je comfortabel bent aan de bal en intensiteit brengt kun je het PSV lastig maken. Wij moeten daar heel goed in zijn. Als je dat brengt, kan je ze pijn doen', besloot Martens.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.