AZ wil eind aan negatieve reeks tegen Angstgegner NAC

Reacties

● Waar de ploegen elkaar in Breda nog redelijk in balans houden, blijkt in Alkmaar AZ sterker dan NAC. Van de dertig eerdere ontmoetingen werden er zestien door de thuisploeg gewonnen. Negen keer was er een remise en NAC won vijf keer. De doelcijfers zijn nog duidelijker: 70 tegen 31.

AZ wil eind aan negatieve reeks tegen Angstgegner NAC

● De laatste drie keer dat AZ NAC ontving, bleef een Alkmaarse zege uit. In de laatste twee wedstrijden kwamen de Noord-Hollanders zelfs niet tot scoren (0-0 en 0-1).

● In de laatste zes duels tussen AZ en NAC in Alkmaar vielen tien goals. In de onderlinge ontmoeting dáárvoor - op 19 augustus 2006 - vielen alleen al negen doelpunten (8-1 zege AZ).

● De wedstrijden in Breda meegerekend, heeft AZ al acht wedstrijden op rij niet weten te winnen van NAC. Tegen geen enkele andere ploeg wachten de Alkmaarders zo lang op een zege.

● De editie van dit duel van het vorige seizoen werd met 0-1 gewonnen door NAC. Matchwinner in die wedstrijd was Nemanja Gudelj en hij dwong daarmee wellicht zijn transfer af. De middenvelder speelt inmiddels bij AZ.

● AZ wacht deze competitie inmiddels alweer zes wedstrijden op een zege (G2, V4). De laatste vier wedstrijden gingen stuk voor stuk verloren.

● AZ maakte in zijn laatste veertien thuiswedstrijden telkens minimaal één treffer.

● NAC heeft in zijn laatste zes uitwedstrijden geen zege meer geboekt. De laatste vijf gingen zelfs allemaal verloren.

● De laatste uitzege van de Bredanaars dateert van 15 september 2013: 1-5 bij Roda JC.

Samenstelling: Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.