AZ wervelt met speels gemak langs RKC

Zonder veel problemen bleef AZ in het spoor van PSV. De Alkmaarse ploeg liep met speels gemak naar de zege op RKC Waalwijk (3-0).

AZ maakte indruk in de ontmoeting met RKC, dat toch als de nummer vijf naar de Alkmaarderhout was gekomen. Maar de Brabantse formatie kwam er niet aan te pas.

RKC had geen antwoord op het aanvalspel van AZ, dat de rust dan ook met eeen comfortabele voorsprong bereikte. Na ruim een kwartier was de ploeg van Louis van Gaal al naar een 2-0 gewerveld. Demy de Zeeuw had op aangeven van Shota Arveladze de score geopend. Stein Huysegems, die de geschorste Barry van Galen verving, maakte er in de zeventiende minuut 2-0 van.

De ongelijke strijd kwam in de tweede helft verder in doelpunten tot uitdrukking. Na ruim een uur vergrootte Gretar Steinsson de voorsprong. De IJslandse verdediger kopte raak uit een vrije trap van Kenneth Perez.