AZ weet precies op wie het donderdag extra goed moet letten

Reacties

FC Astana speelt donderdag in de Europa League tegen AZ en Marin Tomasov is er klaar voor. De aanvaller van Astana was ook in de 3-1 zege op koploper Kairat Almaty weer belangrijk voor zijn ploeg.

AZ weet precies op wie het donderdag extra goed moet letten
© Pro Shots

De 32-jarige Tomasov (archieffoto boven) opende zondagmiddag de score en tilde zijn seizoenstotaal daarmee naar vijftien competitiedoelpunten in de Kazachse Premier League. Daar had hij 27 duels voor nodig. Tomasov staat met zijn vijftien treffers derde op de topscorerslijst. Opvallend is dat hij naast zijn vele doelpunten ook al veertien assists op zijn naam heeft staan.

AZ is dus gewaarschuwd voor de ervaren Tomasov, die tien minuten in de tweede helft naar de kant werd gehaald. Hij zat nog maar net op de bank toen Sergey Khizhnichenko er 2-0 van maakte. Via de 2-1 van Rade Dugalic werd het weer spannend, maar Astana gaf de zege niet uit handen en bracht de marge in blessuretijd weer terug naar twee. Rotterdammer Rangelo Janga was de man van het slotakkoord.

Astana doet dankzij de knappe overwinning weer helemaal mee om het kampioenschap in Kazachstan. De ploeg van Roman Hryhorchuk heeft maar twee punten minder dan Kairat Almaty en nog een duel minder gespeeld.

In de groepsfase van de Europa League zijn de resultaten van Astana minder goed. De duels met Manchester United (1-0) en Partizan Belgrado (1-2) werden allebei verloren. AZ speelde zijn eerste twee wedstrijden gelijk en hoopt donderdag in Den Haag de eerste zege te kunnen boeken.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep L UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester United
6
4
1
1
10-2
+8
13
2
AZ
6
2
3
1
15-8
+7
9
3
Partizan Belgrado
6
2
2
2
10-10
0
8
4
Astana
6
1
0
5
4-19
-15
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.