AZ vraagt ontslag aan voor 'breekbare' Reini

Juha Reini krijgt voorlopig geen nieuw contract bij AZ. De Alkmaarse club heeft formeel ontslag aangevraagd voor de Finse verdediger, voor wie de deur niet helemaal dicht is.

AZ vraagt ontslag aan voor 'breekbare' Reini

'Juha is nog onderwerp van gesprek', zegt trainer Louis van Gaal in het AD. 'Dit heeft meer met zijn fysieke gesteldheid te maken dan met zijn capaciteiten. Ik vind hem een heel goede voetballer.'

In 2002 maakte Reini de overstap van RC Genk naar AZ. Maar de Finse verdediger heeft door verschillende blessures in Alkmaar niet kunnen brengen, waar hij en de club op hadden gehoopt. Vooral een chronische achillespeesblessure speelde hem parten.

Zijn fysieke problemen waren voor hemzelf ook aanleiding vraagtekens te zetten. 'Maar als ik nu wéér tegen een blessure oploop, moet ik voor mezelf de conclusie moeten trekken dat het beter is te stoppen', zei de verdediger in november VI.

Op 20 januari zat hij voor het duel met FC Groningen voor het eerst weer bij de selectie. Maar tot een rentree is het nog niet gekomen voor Reini, die 16 mei 2004 voor het laatst speelde in de hoofdmacht van AZ.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ