AZ verhoogt druk op Ajax dankzij Idrissi en topscorer Boadu

Reacties

AZ heeft vrijdagavond na een enigszins moeizaam begin simpel afgerekend met RKC Waalwijk. De Alkmaarders komen daardoor naast koploper Ajax, dat zondag in eigen huis aantreedt tegen PSV.

AZ verhoogt druk op Ajax dankzij Idrissi en topscorer Boadu
© Pro Shots
AZ
AZ
4 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

RKC Waalwijk hield in de openingsfase minimaal gelijke tred met AZ, dat moeizaam tot mogelijkheden kwam. Eigenlijk zorgde alleen Oussama Idrissi voor gevaar met enkele bevliegingen. Als er één ploeg was die aanspraak maakte op de openingstreffer was het RKC Waalwijk. Winteraanwinsten Richard van der Venne en Emil Hansson faalden echter in de afronding, een terugkerend verhaal bij de promovendus.

Na een klein half uur toonde AZ zich effectiever. Doelman Etienne Vaessen stond aan de grond genageld bij een schot van Idrissi in de korte hoek. Daarna leek er iets te knakken bij de bezoekers, die de afgelopen weken cruciale kelderkrakers tegen ADO Den Haag en VVV-Venlo hadden verloren. Als bij toverslag begon AZ te domineren en nog voor de onderbreking verdubbelde Myron Boadu de marge. De aanvaller tikte eenvoudig binnen na een goede actie van Jonas Svensson op rechts. Met zijn dertiende treffer van de competitie mag Boadu zich alleen topscorer van de Eredivisie noemen.

Een comeback van RKC Waalwijk kwam nooit van de grond en al snel werd de vraag relevant hoe hoog de uitslag zou worden. Zeker na de 3-0. Zes minuten na rust was Idrissi namelijk opnieuw succesvol: deze keer vond hij de kruising met een heerlijk schot. Overigens oefende niemand van RKC Waalwijk druk uit op de bal, tot woede van Vaessen.

Speldenprikjes
Tussen de nodige speldenprikjes van de bezoekers door liep AZ ook nog uit naar 4-0. Een schot van Calvin Stengs werd van richting veranderd, waardoor Vaessen kansloos was. Arne Slot achtte het verstandig om zowel Teun Koopmeiners (voor het eerst deze competitie) en Idrissi vrij vroeg te wisselen, ongetwijfeld met het oog op het programma van de komende weken. AZ is immers nog op drie fronten actief.

Door de uiteindelijk eenvoudige zege schroeft AZ zijn puntentotaal op naar 47, net zoveel als Ajax. Zondag fungeren de Amsterdammers als gastheer van PSV. Met elf punten uit 21 duels staat RKC Waalwijk stijf onderaan. Het thuisduel met PEC Zwolle van volgende week zaterdag lijkt cruciaal. AZ ontvangt volgende week zondag Feyenoord.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.