AZ-talenten maken na reis van zeventien uur indruk in Youth League

Reacties

AZ Onder-19 heeft zijn eerste wedstrijd ooit in de Youth League overtuigend gewonnen. In Azerbeidzjan waren de Alkmaarse talenten na een reis van liefst zeventien uur met 0-4 te sterk voor Gabala SC.

AZ-talenten maken na reis van zeventien uur indruk in Youth League
© Pro Shots

AZ Onder-19 werd in het seizoen 2019/20 kampioen en kwalificeerde zich daarmee voor de eerste keer voor de Youth League. Het toernooi ging vorig jaar vanwege de coronapandemie niet door, maar het ticket van de Noord-Hollanders bleef staan voor deze editie.

AZ meldde zich in het Domestic Champions Path van de competitie. Dit is een ander pad dan de talenten van Ajax bewandelen. De ploeg van Dave Vos speelt net als het eerste elftal in een groepsfase tegen Sporting Portugal, Besiktas en Borussia Dortmund en was dinsdag op De Toekomst nog met 3-1 te sterk voor de Turkse tegenstander.

AZ speelt direct in een knock-outfase en moet twee rondes overleven om de play-offs te bereiken. Daar kruisen de wegen met de runners-up van de Champions League Path. Voor AZ begon het Youth League-avontuur met een verre reis naar Azerbeidzjan. De trip naar Oost-Europa duurde ruim zeventien uur, maar ging duidelijk niet in de benen van de spelers zitten.

Gabala bleek een maatje te klein voor de talenten van AZ, die met doelpunten van Nick Koster (twee), Lewis Schouten en Ro-Zangelo Daal een grote stap naar de volgende ronde zetten. De return in Wijdewormer is op 19 oktober. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.