AZ-revelatie Goes bespreekt 'oranje stoplicht' in Ajax-opleiding

Reacties

Wouter Goes is dit seizoen uitgegroeid tot basisspeler bij AZ. In gesprek met Voetbal International bespreekt de centrumverdediger de manier waarop hij ooit vertrok uit de jeugdopleiding van Ajax.

AZ-revelatie Goes bespreekt 'oranje stoplicht' in Ajax-opleiding
© Pro Shots

Op De Toekomst wordt gewerkt met stoplichten, en voor Goes kwam op een gegeven moment geen groen licht meer. 'Dat kwam voor mij als een verrassing. Ik speelde alles in Onder-12, het ging lekker. Mijn ouders en ik gingen op gesprek met het idee dat het stoplicht op groen zou staan, zoals ze dat bij Ajax noemen. Maar het bleek dus oranje. Dan ben je een twijfelgeval. Ze vonden dat ik moeite had met het verdedigen met ruimtes in mijn rug en aan de bal vonden ze het indribbelen niet goed genoeg. Dat kwam hard aan.’

Zo hard dat Goes en zijn ouders hun horizon vanaf dat moment verbreedden. ‘Om het moment vóór te zijn dat het stoplicht op rood zou springen, zijn we gaan rondbellen naar andere clubs. AZ nodigde me meteen uit voor een stage van vier dagen. Na de eerste training al zeiden ze dat ik kon blijven. Kort daarna ging het stoplicht bij Ajax alsnog op groen. Maar toen was het te laat', aldus Goes, die vorig jaar de Youth League won met AZ en inmiddels Bruno Martins Indi uit de Alkmaarse basis heeft gespeeld.

Het hele interview met Wouter Goes is te lezen op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer W. Goes
Meer over W. Goes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.