AZ presenteert maandag met Jóhannsson derde aankoop

AZ is bezig aan een uiterst voortvarende transferperiode. Maandag zullen de Alkmaarders de IJslander Aron Jóhannsson (22) presenteren als derde aanwinst van de winterse handelperiode.

AZ presenteert maandag met Jóhannsson derde aankoop

Jóhannsson komt voor anderhalf miljoen euro over van het Deense AGF Arhus. De aanvaller, die zowel in de spits als op de vleugels uit de voeten kan, zette zijn naam op de internationale voetbalkaart door in Denemarken de snelste hattrick ooit te produceren. In drie minuten en vijftig seconden trof hij drie keer doel.

Jóhannsson beschikt over een dubbele nationaliteit. Hij kan nog voor zowel de Verenigde Staten als IJsland uitkomen.

Jóhannsson is na Willie Overtoom en de Belgische jeugdinternational Jonas Heymans (19) al de derde versterking. Overtoom wordt zaterdag gekeurd en zal net als Jóhannsson maandag zijn handtekening zetten.

Heymans komt over van het Belgische Lierse SK, waar hij dit seizoen tot elf duels kwam. AZ heeft de talentvolle verdediger reeds gekeurd. De Belg zal vanmiddag een meerjarig contract tekenen.

Ondertussen hoopt AZ ook nog steeds Jeffrey Gouweleeuw van SC Heerenveen over te nemen. Mocht de club daarin slagen dan heeft het in iedere linie versterking en voor de achterhoede zelfs twee nieuwe gezichten.

Zonder de aanwinsten is AZ eveneens voortvarend gestart gegaan in de tweede seizoenshelft. Zowel Vitesse als VVV-Venlo werden met 4-1 verslagen, waardoor de ploeg van trainer Gertjan Verbeek (foto) weer in het linkerrijtje is beland. AZ is momenteel negende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen