AZ moet steunpilaar Svensson langere tijd missen

Reacties

AZ kan voorlopig geen beroep doen op Jonas Svensson. De Noorse rechtsback staat voor langere tijd aan de kant met een blessure aan zijn linkeronderbeen.

AZ moet steunpilaar Svensson langere tijd missen
© Pro Shots

Svensson viel zondag in het competitieduel met Heracles Almelo geblesseerd (1-2) uit. Naar nu blijkt is de schade bij de 27-jarige verdediger dusdanig groot dat hij voorlopig aan de kant staat. Hoe lang het herstel gaat duren, meldt AZ er nog niet bij. Maar duidelijk is dat het wel even duurt voordat de negentienvoudig international van Noorwegen weer mee kan doen.

Het is een tegenvaller voor AZ, want Svensson miste dit seizoen alleen het competitieduel met ADO Den Haag door de rode kaart die hij opliep tegen VVV-Venlo. Verder deed trainer Arne Slot in alle wedstrijden een beroep op de man die al sinds januari 2017 een vast gezicht is in de defensie en daarmee is uitgegroeid tot steunpilaar in Alkmaar.

AZ bereidt zich voor op het Europa League-duel met Napoli van komende donderdag, waarin Slot dus een vervanger moet zoeken voor Svensson. De meest voor de hand liggende kandidaat is Yukinari Sugawara. De twintigjarige Japanner verving zijn Noorse concurrent ook tegen ADO al in de basis en kwam dit seizoen tot nu toe zeven keer in actie voor AZ.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'AZ moet minimaal tweede worden: ze zijn veel verder dan PSV en Feyenoord'
UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
Real Sociedad
6
2
3
1
5-4
+1
9
3
AZ
6
2
2
2
7-5
+2
8
4
NK Rijeka
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.