Tuchtcommissie grijpt weer in: AZ krijgt deels gelijk in zaak-Svensson

Reacties

AZ heeft deels gelijk gekregen van de tuchtcommissie van de KNVB. Aanvankelijk was verdediger Jonas Svensson voor drie duels (waarvan één voorwaardelijk) geschorst, maar die schorsing is nu met één wedstrijd teruggeschroefd.

Tuchtcommissie grijpt weer in: AZ krijgt deels gelijk in zaak-Svensson
© Pro Shots

In het thuisduel met VVV-Venlo werd Svensson naar de kant gestuurd na een onbesuisde tackle op de benen van aanvaller Joshua John, waarna de aanklager met bovenstaande straf kwam. Daarmee ging AZ niet akkoord, de club tekende beroep aan, die zaak kwam vrijdagavond voor. Daar eiste de aanklager drie wedstrijden onvoorwaardelijk, maar daar ging de tuchtcommissie niet in mee. Sterker nog: van de aanvankelijke schorsing werd één duel af gehaald.

'Weliswaar heeft Svensson ter zitting aannemelijk gemaakt dat hij de intentie had om de bal te spelen, maar heeft hij door de wijze waarop hij het duel is aangegaan, naar het oordeel van de tuchtcommissie, te veel risico tot het blesseren van zijn tegenspeler genomen', zo blijkt uit de door AZ gepubliceerde uitspraak. 'De tuchtcommissie acht 'ernstig gemeen spel' dan ook bewezen, maar ziet onvoldoende aanleiding om de door de aanklager verhoogde strafeis te volgen.'

Dit seizoen werden er al vier rode kaarten kwijtgescholden door de tuchtcommissie. Luuk Wouters van RKC Waalwijk, Edson Álvarez van Ajax, Glenn Bijl van FC Emmen en Mico Pinto van Sparta Rotterdam ontliepen een schorsing. AZ hoopte nu op hetzelfde scenario voor Svensson, maar zo ver is het dus niet gekomen. Desondanks heeft de tuchtcommissie dus wel wederom ingegrepen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.