AZ mag prestigieuze Youth League-titel verdedigen

Reacties

AZ mag ook dit seizoen het hoogste jeugdelftal naar de Youth League sturen. Die zekerheid hadden de Alkmaarders niet, omdat het jeugdteam geen kampioen werd en het eerste elftal niet in de Champions League uitkomt. AZ kreeg echter bevestiging van de UEFA: de titel kan verdedigd worden.

AZ mag prestigieuze Youth League-titel verdedigen
© Pro Shots

De mini-Champions League wordt in de groepsfase vormgegeven door de loting van het hoofdtoernooi. Zo stond het hoogste jeugdelftal van Ajax vorig seizoen net als het eerste elftal tegenover Rangers FC, Liverpool en Napoli in de groepsfase van de Youth League. AZ mocht vorig seizoen als jeugdkampioen van Nederland meedoen aan de Youth League, maar pakte afgelopen seizoen niet de titel.

Toch kunnen de Alkmaarders gaan strijden in Europa dit seizoen. Omdat clubs als Manchester City en Real Madrid een Champions League-ticket pakten en hun hoogste jeugdelftallen ook succesvol waren, is er ruimte voor AZ om alsnog deel te nemen aan de Youth League. De club zal net als vorig seizoen instromen in het zogenoemde domestic champions path.

AZ maakte vorig seizoen erg veel indruk in de Youth League. Na zeges in tweeluiken met Shamrock Rovers en Rode Ster Belgrado werden Eintracht Frankfurt (na strafschoppen), Barcelona (3-0), Real Madrid (4-0) en Sporting Portugal (4-3) over de knie gelegd. In de finale was AZ vervolgens een flink maatje te groot voor Hajduk Split: 5-0.

VI was aanwezig bij de finaleweek van de Youth League.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.