AZ maakt in oefenduel gehakt van Turks kampioen Besiktas

Reacties

AZ beleeft een moeilijke fase, maar heeft zaterdag het nodige vertrouwen getankt. In een oefenwedstrijd tegen Besiktas stapte de ploeg van trainer John van den Brom met een overtuigende 1-4 zege van het veld.

AZ maakt in oefenduel gehakt van Turks kampioen Besiktas

De Alkmaarders misten in Turkije net als Besiktas hun (jeugd)internationals. Toch trad de Turkse kampioen aan met bekende spelers als Adriano, Marcelo (ex-PSV), Andreas Beck en Kerim Frei. Ook AZ begon met een sterke ploeg en dat resulteerde na een kwartier in de 0-1. Op dat moment tegen de verhoudingen in schoot Fred Friday van dichtbij raak nadat hij de bal met wat fortuin voor zijn voeten kreeg.

Op slag van rust was het wederom Friday die scoorde voor AZ. Reageerde hij bij de eerste goal goed na een poging van Ron Vlaar, dit keer was de spits er als de kippen bij om binnen te schieten na een gekraakt schot van Robert Mühren. Op aangeven van Fernando Lewis completeerde Friday na een uur spelen zijn hattrick: 0-3. Mühren nam de 0-4 voor zijn rekening, voordat ex-PSV'er Marcelo de eindstand op 1-4 bepaalde.

Tegenvaller voor AZ was het uitvallen van Dabney dos Santos. De aanvaller moest zich halverwege de eerste helft met een blessure laten vervangen. Het is nog onduidelijk of er sprake is van een serieuze blessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.