AZ maakt het zichzelf lastig tegen Paços

Paços Ferreira kwam met een laag verwachtingspatroon naar Alkmaar. AZ verzuimde die houding te bevestigen, maar gaat wél door (0-0).

AZ maakt het zichzelf lastig tegen Paços

AZ had aan alle onzekerheid een einde kunnen maken als het beter met de kansen was omgegaan. Onder andere Ari, die het blessureleed achter zich had gelaten, liet zien dat de formatie van Louis van Gaal nog niet de vorm te pakken heeft.

Omdat AZ verzuimde het klassenverschil in doelpunten tot uitdrukking te brengen, bleef in het DSB Stadion de spanning langer dan nodig aanwezig. Paços dook soms zelfs gevaarlijk op voor het doel van Boy Waterman.

Van Gaal accepteerde het magere spel van zijn ploeg, omdat het resultaat - een plaats in de groepsfase - werd bereikt. 'Het is van hetzelfde laken een pak, er is weinig vertrouwen in de ploeg.'

Tegenvaller was ook het uitvallen van Maarten Martens. De Belgische middenvelder moest met een spierblessure naar de kant. Dat fysieke probleem ziet er vervelender uit dat die van Moussa Dembélé, die na een knietje het veld had moeten verlaten.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ