AZ laat in slotfase zege glippen tegen NAC Breda

Kees Kwakman heeft NAC Breda met een treffer in de laatste minuut een gelijkspel bezorgd tegen AZ (1-1). De thuisclub leek af te stevenen op een nederlaag, maar sloeg in de slotfase toe.

Voor rust viel er aan beide kanten niet veel te genieten. De grootste kans was voor de bezoekers, toen Stijn Schaars een bal op het middenveld onderschepte en Mounir El Hamdaoui in stelling bracht. De spits, afgelopen seizoen nog topscorer van de Eredivisie, wist Jelle ten Rouwelaar echter niet te passeren. De thuisploeg kon hier maar weinig tegenover stellen.

In de tweede helft kwam NAC iets beter in de wedstrijd, maar grote kansen creëerde de ploeg van trainer Robert Maaskant niet. Het was dan ook AZ dat in de 75ste minuut op voorsprong kwam door een treffer van Niklas Moisander. De Finse verdediger reageerde attent op de rebound, na een door Ten Rouwelaar gekeerde vrije trap van Rasmus Elm.

Het laatste kwartier ging de thuisclub verbeten op jacht naar de gelijkmaker, maar de verdediging van AZ stond goed. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd het echter toch nog 1-1. Martijn Reuser haalde uit, maar via de grond kwam de bal bij Kwakman terecht die van een meter afstand de bal achter AZ-doelman Sergio Romero kon koppen.

NAC blijft door het gelijkspel een positie boven AZ staan. De club uit Breda heeft dertig punten uit 21 wedstrijden, waarmee NAC zevende staat in de Eredivisie. AZ heeft een punt minder en staat achtste.