AZ laat Dortmund terugkomen na indrukwekkende start

Reacties

AZ heeft richting de hervatting van de Eredivisie van volgende week op bezoek bij FC Twente vertrouwen getankt. De Alkmaarders maakten in het eerste uur van het oefenduel met Borussia Dortmund indruk, maar gaven de verkregen voorsprong uiteindelijk nog wel weg.

AZ laat Dortmund terugkomen na indrukwekkende start
© Pro Shots

AZ trof met Dortmund de tegenstander van PSV in de achtste finale van de Champions League, maar de Duitse vice-kampioen haalde zaterdagmiddag niet niveau dat mag worden verwacht van een ploeg die bij de laatste zestien in het miljardenbal staat. De ploeg van Edin Terzic, wiens positie na de wisselvallige eerste seizoenshelft even ter discussie stond, speelde slordig en speelde AZ regelmatig in de kaart met onnodig balverlies.

En dus had doelman Gregor Kobel genoeg te doen tijdens het oefenduel in Estepona. Nadat Vangelis Pavlidis al snel de score had geopend uit een voorzet van David Møller Wolfde, onderscheidde de Zwitser zich met diverse knappe reddingen. Zo misten Pavlidis en invaller Jayden Addai vlak na de start van het tweede kwart grote kansen, voordat Jens Odgaard op aangeven van Addai alsnog de 0-2 tegen de touwen schoot.

De aan de aftrap verschenen Donyell Malen kon daar weinig tegenover stellen. Dat gold na de onderbreking wel voor de reserves van Dortmund. Marcel Sabitzer zorgde al snel voor de aansluitingstreffer en een kwartier later trok clubicoon Marco Reus de stand weer gelijk. Reus was uit een vrije trap ook nog dicht bij de winnende goal, maar de jonge keeper Tristan Kuijsten (18) voorkwam dat AZ uiteindelijk nog verloor. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

AZ mist doelman Mathew Ryan en rechtsback Yuki Sugawara door hun deelname aan de Azië Cup. Lees meer op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.