AZ kent nu volledige route richting groepsfase Champions League

Reacties

De UEFA heeft dinsdagmiddag tijdens de loting voor de play-offs van de Champions League bevestigd dat AZ bij een zege op Dinamo Kiev op de winnaar van het duel tussen AA Gent en Rapid Wien stuit, zoals VI maandag al meldde. De Alkmaarders beginnen in dat geval met een uitwedstrijd.

AZ kent nu volledige route richting groepsfase Champions League
© Pro Shots

De Europese voetbalbond ging voor de vorm nog wel in de weer met balletjes, maar dat was grotendeels een formaliteit omdat FK Krasnodar in de laatste voorronde van de Champions League niet tegen Dinamo Kiev kan spelen door de verstoorde relaties tussen Rusland en Oekraïne.

Dat betekent dus dat AZ bij een zege op Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League op de winnaar van het duel tussen AA Gent en Rapid Wien stuit. De Alkmaarders profiteren van het feit dat de Oekraïners geplaatst zijn dankzij hun hoge coëfficiënt.

AZ ontloopt om die reden ook het op papier sterke Benfica, dat in de derde voorronde op PAOK Saloniki stuit. De winnaar van die confrontatie neemt het dus op tegen het Krasnodar van Tonny Vilhena, dat al geplaatst is voor de play-offs die over twee duels gaan.

AZ plaatste zich voor de derde voorronde van de Champions League door af te rekenen met Viktoria Plzen. Door die overwinning is de ploeg van trainer Arne Slot bij uitschakeling in de voorronde van het miljardenbal sowieso verzekerd van een plek in de groepsfase van de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Loting derde voorronde Champions League

PAOK Saloniki (Gri) - Benfica (Por)
Dinamo Kiev (Oek) - AZ
AA Gent (Bel) - Rapid Wien (Oos)

Loting play-offs Champions League

FK Krasnodar - PAOK Saloniki/Benfica
AA Gent/Rapid Wien - Dinamo Kiev/AZ

Weg AZ naar groepsfase Champions League

15-16 september Derde voorronde
22-23 september Heenduel play-offs
29-30 september Return play-offs
20-21 oktober Start groepsfase
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.