AZ-jeugd naar andere locatie voor Youth League wegens grote belangstelling

Reacties

Het hoogste jeugdelftal van AZ zal de halve finale van de Youth League niet afwerken in Nyon, maar dertig kilometer verderop in Genève. De UEFA merkte dat er ontzettend veel animo was voor de eindfase van het jeugdtoernooi en heeft een deal gesloten met Servette FC.

AZ-jeugd naar andere locatie voor Youth League wegens grote belangstelling
© Pro Shots

De club stelt in april zijn stadion beschikbaar voor de drie resterende wedstrijden in de Youth League. Zo staat de jeugd van AZ komende maand niet tegen Sporting Portugal op het Colovray Sports Centre, maar in het Stade de Genève met een capaciteit van 30 duizend toeschouwers.

AZ maakte gigantisch veel indruk op weg naar de halve finale van de Youth League. In de laatste drie duels scoorden de Alkmaarders twaalf keer en werden er geen doelpunten geïncasseerd. Barcelona werd in Catalonië op een 0-3 nederlaag getrakteerd en op het eigen sportcomplex versloeg AZ Real Madrid met liefst 4-0.

De jeugd van AZ speelt op 21 april de halve finale tegen Sporting. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt in het stadion. Enkele uren daarvoor wordt de andere halve finale afgewerkt, tussen de jeugdelftallen van Hajduk Split en AC Milan. De finale wordt op 24 april afgewerkt om 18.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.