AZ houdt groeibriljant Goudmijn binnenboord

Reacties

Kenzo Goudmijn blijft AZ trouw. De achttienjarige middenvelder heeft zijn contract verlengd tot medio 2024.

AZ houdt groeibriljant Goudmijn binnenboord
© Pro Shots

Goudmijn had een aflopend contract, maar heeft ervoor gekozen verder te gaan in Alkmaar. 'Het is mooi om mijn contract te verlengen bij de club waarvoor ik al zo lang speel', zegt middenvelder. 'Ik ben blij dat daar nog vier jaar bij komen, want ik voel me goed bij AZ. Uit dit nieuwe contract spreekt ook vertrouwen van de club.'

Goudmijn, die tien jaar geleden naar AZ kwam, debuteerde in maart 2018 in het betaald voetbal. Met de Alkmaarse beloftes maakte hij tegen Almere City FC zijn eerste minuten. Ruim een jaar later maakte hij zijn opwachting in de Eredivisie. In de slotfase van het duel met Excelsior in mei kwam hij in de 81ste minuut binnen de lijnen.

Meer wedstrijden spelen op dat niveau is de ambitie van Goudmijn. 'Volgend seizoen hoop ik verdere stappen in AZ 1 te maken en zoveel mogelijk in de Eredivisie te spelen', zei hij op de clubwebsite over zijn ambities.

Met het oog op de toekomst nam de AZ-coach een groep jonge talenten mee op trainingskamp naar Spanje, onder wie Goudmijn. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.