AZ hofleverancier van Belgische nationale ploeg

De Belgische bondscoach René Vandereycken heeft vier spelers van AZ opgeroepen voor het tweeluik met Bosnië-Herzegovina in het kader van de kwalificatie voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. De koploper van de Eredivisie is met vier spelers hofleverancier van de Rode Duivels.

AZ hofleverancier van Belgische nationale ploeg

Gill Swerts, Sebastien Pocognoli, Maarten Martens en Moussa Dembélé ontvingen een uitnodiging. Van Ajax is Thomas Vermaelen geselecteerd en ook PSV'er Timmy Simons behoort tot het keurkorps van Vandereycken. De internationals Tom De Mul en Wesley Sonck speelden in het verleden in Nederland. De oud-Ajacieden komen momenteel uit voor respectievelijk RC Genk en Club Brugge.

De Belgen zijn in poule vijf van de Europese zone in een boeiend gevecht met Spanje, Turkije en Bosnië-Herzegovina verwikkeld. Met een goed resultaat tegen Bosnië-Herzegovina zetten zij een flinke stap richting tweede plaats. Het schier onaantastbare Spanje heeft vijf punten meer, maar de runner-up dwingt een play-off af met de nummer twee van een andere kwalificatiepoule. De winnaar van deze barrage plaatst zich alsnog voor het WK.

De selectie van België bestaat uit:Doel: Bailly (Borussia Mönchengladbach), Proto (Germinal Beerschot), Stijnen (Club Brugge)Verdediging: Daems (Borussia Mönchengladbach), Kompany (Manchester City), Pocognoli (AZ), Simons (PSV), Swerts (AZ), Van Buyten (Bayern München), Vermaelen (Ajax)Middenveld: Defour (Standard Luik), Fellaini (Everton), Gillet (Anderlecht), Haroun (Germinal Beerschot), Hazard (Lille), Martens (AZ), Mudingayi (Bologna), Witsel (Standard Luik)Aanval: De Camargo (Standard Luik), Dembélé (AZ), De Mul (RC Genk), De Sutter (Anderlecht), Mirallas (Saint-Etienne), Sonck (Club Brugge)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen