AZ heeft Feyenoord bijna te pakken: 'Zondag willen we derde staan'

Reacties

AZ is in dit kalenderjaar bezig aan een geweldige reeks en kreeg in zes wedstrijden, waarvan vijf in de competitie, zelfs nog geen enkel tegendoelpunt. De ploeg van John van den Brom speelt zondag uit bij Willem II en hoopt dan de derde plek over te kunnen nemen van Feyenoord.

AZ heeft Feyenoord bijna te pakken: 'Zondag willen we derde staan'

Feyenoord leek lange tijd in niemandsland op de derde plek in de Eredivisie te staan. Na nederlagen tegen PEC Zwolle, Excelsior en FC Groningen (allemaal in uitduels), en de indrukwekkende zegereeks van AZ, bedraagt de voorsprong van de Rotterdammers op AZ echter nog maar twee punten. Feyenoord speelt zondag om 14.30 uur uit tegen koploper PSV en AZ treedt daarna, om 16.45 uur, aan tegen Willem II.

Wanneer Feyenoord verliest of gelijkspeelt in Eindhoven, stijgt AZ bij een overwinning in Tilburg naar de derde plaats. 'Doordat we zelf blijven winnen, kunnen we nu ook omhoog kijken', zei coach Van den Brom op zijn persconferentie. 'Natuurlijk willen we zondag graag op de derde plek staan. Dan moeten we zelf winnen en Feyenoord punten verspelen. We zullen zien hoe het gaat lopen.'

(Tekst loopt door onder de tabel)

AZ in 2019

Datum: Wedstrijd: Competitie: Uitslag:
19.01 FC Utrecht-thuis Eredivisie 3-0
22.01 Vitesse-thuis KNVB-beker 2-0
27.01 SC Heerenveen-uit Eredivisie 0-2
02.02 FC Emmen-thuis Eredivisie 5-0
08.02 NAC Breda-uit Eredivisie 0-3
16.02 VVV-Venlo-thuis Eredivisie 3-0

'Vanaf eind oktober zijn we bezig met een opwaartse lijn', vervolgde Van den Brom zijn verhaal. 'Nu valt alles op z'n plek. We vallen met z'n allen aan en verdedigen met z'n allen. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Het resulteert in veel goals voor, geen goals tegen. Ja, dan krijg je vertrouwen.'

AZ speelt in een week tijd twee keer uit tegen Willem II: zondag eerst voor de competitie en aankomende donderdag in de halve finale van de strijd om de TOTO KNVB-beker. 'Dat is best speciaal', erkent Van den Brom. 'Maar tot aan zondag zijn we niet bezig met het bekerduel van donderdag. Eerst gaat alle focus op de competitie.' Van den Brom hield Jonas Svensson tijdens de vrijdagtraining aan de kant: zaterdag wordt duidelijk of de rechtsback zondag in actie kan komen.

Willem II
Willem II
2 - 1
AZ
AZ
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.