AZ haalt Velthuizen terug naar de Eredivisie

Reacties

Piet Velthuizen heeft een contract getekend bij AZ. De ervaren doelman trainde de afgelopen periode al mee bij de Alkmaarders en is nu met de club een verbintenis tot het einde van het seizoen overeengekomen.

AZ haalt Velthuizen terug naar de Eredivisie

De 31-jarige Velthuizen speelde van 2006 tot 2010 voor Vitesse en maakte daarna de overstap naar het buitenland. Na één seizoen bij Hércules in Spanje keerde hij weer terug naar Arnhem, waar hij van 2011 tot 2016 het doel verdedigde. Nadat hij zijn basisplaats was kwijtgeraakt aan Eloy Room koos de doelman voor een transfer naar Hapoel Haifa en later Omonia Nikosia in Cyprus.

Sinds januari zat de inmiddels 31-jarige Velthuizen zonder club. De laatste weken trainde hij mee bij AZ om zijn conditie op peil te houden. De Alkmaarders konden wel een extra doelman gebruiken vanwege de zware blessure van reservekeeper Rody de Boer en zijn het dinsdag eens geworden met Velthuizen, die een contract tot de zomer van 2019 heeft getekend.

'Dit is een mooie stap', reageert Velthuizen op de clubsite. 'Een mooie club en ik heb een warm gevoel. John (van den Brom, red.) belde me op en vroeg of ik de rol van tweede keeper wilde invullen. Ik heb goede ervaringen met de trainer en voor mij was het dus een één-tweetje.'

'Het is bekend dat Rody geblesseerd is aan zijn schouder. Vervolgens hebben we gekeken naar een stand-in en we wilden iemand met ervaring. Gelukkig was Piet beschikbaar. Hij heeft een goede indruk achtergelaten op de training en zodoende hebben wij hem een verbintenis aangeboden voor de rest van het seizoen', aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.