AZ geeft zelfopgeleide Ouwejan 'passende beloning' voor doorbraak

Reacties

AZ heeft het contract van Thomas Ouwejan met twee jaar verlengd. De 21-jarige linksback ligt nu vast tot medio 2022 bij de nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen.

AZ geeft zelfopgeleide Ouwejan 'passende beloning' voor doorbraak

Ouwejan doorliep sinds 2007 de jeugdopleiding van AZ, maakte in 2015 zijn debuut voor de hoofdmacht en brak dit seizoen door als basisspeler na het vertrek van Ridgeciano Haps naar Feyenoord. Met 31 optredens in de Eredivisie en zes in het KNVB-bekertoernooi was de zelfopgeleide verdediger een vaste waarde in het elftal van trainer John van den Brom.

De contractverlening noemt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de clubwebsite een 'passende beloning' voor de ontwikkeling die de jeugdinternational heeft doorgemaakt. 'Thomas is een jongen uit de regio, heeft een goed loopvermogen en uitstekend linkerbeen. We zijn dan ook blij dat we hem langdurig aan de club hebben kunnen binden.'

'Ik ben hier erg blij mee', reageert Ouwejan op het nieuws. 'Het is hartstikke mooi om voor zo'n lang tijd te mogen bijtekenen. AZ is een nuchtere club en dat past bij mij. Ik denk dat ik me goed heb ontwikkeld, maar er blijven nog genoeg verbeterpunten. Ik wil nog vaker op de juiste momenten mee naar voren en daarmee belangrijk zijn voor het team.'

Het seizoen is voor Ouwejan nog niet ten einde. De linksback is opgeroepen voor Jong Oranje. De ploeg van bondscoach Art Langeler gaat op oefentrip in Zuid-Amerika, waar het eind mei tegen Bolivia en Paraguay speelt. Deze week meldt Ouwejan zich op uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman in Zeist voor een trainingsstage bij het Nederlands elftal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.