AZ schuift Ouwejan direct naar voren als opvolger Haps

Reacties

Thomas Ouwejan krijgt bij AZ het vertrouwen als opvolger van Ridgeciano Haps. Trainer John van den Brom spreekt van een 'win-winsituatie' na het vertrek van zijn linksback naar Feyenoord.

AZ schuift Ouwejan direct naar voren als opvolger Haps

Het vertrek van een sleutelspeler is niets nieuws voor de Alkmaarders, die vorige zomer nog afscheid namen van Vincent Janssen en Markus Henriksen. In deze transferperiode ging Derrick Luckassen zijn collega Haps al voor door naar PSV te verkassen. Van den Brom wil er niet ingewikkeld over gaan doen. Jeugdige opvolgers de kans geven hoort bij AZ, meent de coach.

Thomas Ouwejan is de volgende die in het diepe wordt gegooid. 'Ouwejan krijgt het vertrouwen. Die is hier opgeleid, we weten wat we aan hem hebben, hij weet wat we hier verwachten op de linksbackpositie; prima, dat is een win-winsituatie', zegt de optimistische Van den Brom. 'Ridge heeft een mooie transfer verdiend, AZ ontvangt een afkoopsom en een talent uit de eigen kweek krijgt een kans. Zo moet het zijn.'

De zelf opgeleide Ouwejan debuteerde in het seizoen 2015/16 voor AZ en kwam vorig seizoen elf keer in het eerste in actie als linksback. Van den Brom beseft dat de 21-jarige verdediger heus nog wel fouten gaat maken en geeft daar in zekere zin ook de ruimte voor. 'Dat calculeer je in bij een jonge jongen. Voor mij als trainer is het prachtig om met dergelijke talenten aan hun ontwikkeling te werken. En voor de club is het goed dat jeugdspelers zien dat ze bij AZ daadwerkelijk perspectief hebben. Dat geeft een positieve dynamiek aan onze opleiding.'

Deze week geeft John van den Brom in de nieuwe VI en op VI PRO uitleg over de nieuwe speelwijze, talentonwikkeling en de schaduwzijde van het leven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.