AZ-Feyenoord derde bekerfinale voor arbiter Kuipers

Reacties

Björn Kuipers is door de KNVB aangesteld om de bekerfinale tussen AZ en Feyenoord volgende week zondag in goede banen te leiden. Voor de 45-jarige Oldenzaler wordt het zijn derde eindstrijd in het vaderlandse bekertoernooi.

AZ-Feyenoord derde bekerfinale voor arbiter Kuipers

Zowel Feyenoord als AZ trof Kuipers al eens in een finale. In 2016 had Kuipers de leiding over de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht, in 2013 was AZ-PSV zijn eerste eindstrijd. Zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra vergezellen de Nederlandse nummer één in De Kuip. Danny Makkelie is de videoscheidsrechter, Pol van Boekel is de vierde man.

Kuipers had afgelopen donderdag de leiding in de Europa League-wedstrijd tussen Olympique Marseille en RB Leipzig. Dit weekend fluit hij niet in de Eredivisie, omdat hij in Italië vertoeft in het kader van de WK-voorbereiding. De bekerfinale is een van de laatste mogelijkheden voor Kuipers om een wedstrijd met hulp van de videoref te leiden. Ook in de play-offs zou dat nog kunnen, aangezien de VAR daar ook wordt ingezet.

Kuipers floot dit seizoen in de Eredivisie drie keer een wedstrijd van Feyenoord. De Rotterdammers verloren onder zijn leiding van PSV en Ajax en wonnen van Excelsior. Ook AZ werkte drie competitieduels af onder Kuipers: verlies tegen PSV, gelijk tegen Groningen en winst op ADO Den Haag.

Kuipers zal overigens voor de honderdste bekerfinale in de historie een speciale tossmunt gebruiken. Van de speciaal ontworpen gouden munt worden er maar tien gemaakt. De Koninklijke Nederlandse Munt sponsort de gouden tossmunt. Eerder produceerde de KNM al het Johan Cruijff Vijfje, een herdenkingsmunt in 2017, de Oranje Leeuwinnen Penning 2017 ter ere van het winnen van het EK door de Nederlandse vrouwen, de kampioenspenning Feyenoord 2017 ter van het landskampioenschap van de Rotterdammers en de Zilveren Postzegels ter ere van Johan Cruijff, Dirk Kuijt en de Oranje Leeuwinnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.