AZ en Tottenham Hotspur rond over megadeal Janssen

Reacties

AZ en Tottenham Hotspur hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Vincent Janssen. De 22-jarige spits gaat voor minimaal twintig miljoen euro naar de Engelse topclub. Die som steekt de Alkmaarse club sowieso in zijn zak, een recordtransfer in de clubhistorie. Dat bedrag kan via bonussen oplopen naar maximaal 22 miljoen euro.

AZ en Tottenham Hotspur rond over megadeal Janssen

Hoe meer de Oranje-international gaat spelen en hoe meer successen hij met The Spurs zal behalen, des te hoger zullen de toeslagen zijn. Zondagavond ging Janssen met zijn zaakwaarnemers Louis Laros en Patrick van Diemen naar Londen om de megadeal af te ronden. Laros en Van Diemen bleven altijd rustig en waren in alle stilte de spil in de gesprekken tussen Tottenham en AZ.

Janssen zelf wordt maandag medisch gekeurd, waarna hij nog persoonlijk tot een akkoord moet komen met de club uit de Premier League. De contractduur is een van de punten tijdens de onderhandelingen. Problemen worden daarbij niet verwacht. Over het salaris is al overeenstemming bereikt. De spits, vorig seizoen topscorer van Nederland, zal tussen de vier en zes jaar tekenen voor The Spurs. Waarschijnlijk wordt het een vijfjarig contract met eventueel een optie. Dinsdag is de geplande perspresentatie.

De bedoeling is dat de goalgetter meteen aansluit bij de A-selectie voor de voorbereiding op de nieuwe competitie. Daarmee komt een einde aan een moeizame periode voor Janssen. AZ wilde in eerste instantie niet om tafel met Tottenham Hotspur, terwijl hij zelf zich alleen richtte op die club en met geen enkele andere manager van een ploeg wilde praten. Hij ziet volop perspectief in Londen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.