AZ en RKC vechten zich in spektakelstuk naar gelijkspel

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag een puntje overgehouden aan het uitduel met AZ: 3-3. De Waalwijkers maakten twee keer een achterstand goed, maar moesten lijdzaam toezien hoe de thuisploeg in de slotfase langszij kwam.

AZ en RKC vechten zich in spektakelstuk naar gelijkspel

Binnen vijf minuten was het al raak in Alkmaar. Viktor Elm (foto) maakte zijn vierde treffer in vier dagen – tijdens de 4-1 bekerzege op SC Veendam maakte hij een hattrick – door volledig vrijstaand raak te koppen. De voorbereiding van Adam Maher, een schitterende balaanname en dito actie, was een lust voor het oog.

Lang kon AZ niet genieten van de voorsprong. Teddy Chevalier troefde kinderlijk eenvoudig Dirk Marcellis af en schoot raak. Door een schitterende solo van Eredivisie-topscorer Jozy Altidore (zijn achtste competitiegoal) kwam AZ opnieuw op voorsprong, maar weer hield die marge geen stand. Een tussen de benen van Nick Viergever gesmoorde vrije trap van Rodney Sneijder werd binnen getikt door Frank van Mosselveld: 2-2. Een en ander onder toeziend oog van Wesley Sneijder, de aan het bovenbeen geblesseerde middenvelder van Internazionale kwam naar de verrichtingen van zijn jongere broer kijken.

Ook na de onderbreking was het met het spektakel nog niet gedaan. Uit een hoekschop kon Henrico Drost volledig vrijstaand raak koppen. Vervolgens had AZ lang nodig om een nederlaag te voorkomen. Altidore was dicht bij een treffer en zag vanwege buitenspel ook nog een goal (terecht) worden afgekeurd. In de slotfase kon de Amerikaan terugleggen op Adam Maher, die met een tegendraads schot alsnog voor een gelijkspel zorgde.

Daar bleef het, ondanks zéér grote kansen voor Altidore en Chevalier, bij. In de slotfase werd RKC-coach Erwin Koeman nog naar de tribune gestuurd vanwege commentaar aan het adres van scheidsrechter Kevin Blom. RKC Waalwijk en AZ blijven zodoende middenmoters in de Eredivisie, met respectievelijk tien en negen punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's