AZ en FC Twente zijn beide blij met een punt

AZ en FC Twente hielden het op een remise in Alkmaar. De puntendeling deed recht aan het spelbeeld, de amusementswaarde was echter niet al te hoog: 0-0.

AZ en FC Twente zijn beide blij met een punt

Een seizoen geleden zorgde beide elftallen nog voor spektakel. Maar zowel AZ als FC Twente ontbeert momenteel de vorm en de punten. En dat was terug te zien in het DSB Stadion. De twee spektakelploegen van vorig seizoen moesten het nu vooral van strijd hebben, en van een verdedigend sterke tactiek.

In de eerste helft viel er aanvallend niets te beleven. Na rust waren AZ en Twente meer voor beide doelen te vinden. Zo stichtten Demy de Zeeuw, Ruud Vormer, Julian Jenner en David Mendes Da Silva enig gevaar, terwijl aan de andere kant van het veld Blaise N'Kufo, Stein Huysegems en Romano Denneboom het doelman Sergio Romero ietwat lastig maakten. Héél grote kansen waren er niet.

Het zegt genoeg over AZ en FC Twente dat zowel Louis van Gaal (AZ) als Fred Rutten (Twente) na afloop aangaf blij te zijn met het verdiende punt. AZ blijft elfde met dertig punten, FC Twente bezet nog altijd de achtste plaats met veertig punten.

Bekijk hier al onze video's