AZ-doelman Ryan groepswinnaar met Australië na moeizaam gelijkspel

Reacties

Australië heeft de groepsfase van de Azië Cup afgesloten met een gelijkspel tegen Oezbekistan. De Socceroos zijn daarmee de duidelijke groepswinnaar. AZ-doelman Mathew Ryan stond wederom in de basis en blijft voorlopig nog even weg uit Alkmaar.

AZ-doelman Ryan groepswinnaar met Australië na moeizaam gelijkspel
© Pro Shots
Australië
Australië
1 - 1
Oezbekistan
Oezbekistan

De Australiërs wonnen eerder overtuigend van India en Syrië, maar hadden het in het laatste groepsduel met Oezbekistan een stuk lastiger. Hibernian-aanvaller Martin Boyle zette Australië wel op voorsprong via een benutte strafschop.

Laat in de tweede helft kwam Oezbekistan, met een van de weinige kansen uit de wedstrijd, op gelijke hoogte. Azizbek Turgunboev, die zijn wedstrijden speelt in de hoogste divisie van Oezbekistan, zorgde voor de 1-1. De Oezbeken plaatsen zich door het knappe gelijkspel als tweede voor de volgende ronde.

Australië speelt als groepswinnaar in de volgende ronde tegen de nummer drie van Groep A, C of D. Dat zijn op dit moment China, Palestina en Indonesië. AZ moet Ryan na het bereiken van die volgende ronde tot minimaal 28 januari missen, de finale van de Azië Cup is op zondag 10 februari. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Azië Cup

Stand Groep B Azië Cup 2023 Qatar

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Australië
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Oezbekistan
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
Syrië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
India
3
0
0
3
0-6
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer M. Ryan
Meer over M. Ryan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.