AZ-coach Jansen geeft niet op: 'Voor ons is er zeker nog wat te winnen'

AZ hoopte zondag Ajax dwars te kunnen zitten op diens weg naar de landstitel, maar wilde bovenal de drie punten pakken voor zijn eigen strijd om als tweede te finishen. Hoofdtrainer Pascal Jansen is er niet bang voor dat de 2-0 nederlaag van zondag als een mokerslag zal werken voor zijn ploeg.

Ajax
Ajax
2 - 0
AZ
AZ

Met nog vier wedstrijden te gaan heeft AZ als nummer drie van de ranglijst nu drie punten minder dan PSV. De Eindhovenaren hebben bovendien een beter doelsaldo. 'Er zijn nog twaalf punten te halen en daar gaan we ons maximaal voor inspannen. Dan gaan we wel zien wat PSV eventueel nog laat liggen', zei Jansen na afloop tegen ESPN.

De coach benadrukt dat hij met zijn ploeg niet alle hoop op de wedstrijd tegen Ajax had gegooid. 'Ik heb al meerdere keren aangegeven: wij kijken gewoon naar de ploeg die boven ons staat. Dat was PSV voor deze wedstrijd al en dat is nu niet anders. De competitie is nog niet gespeeld, voor ons dan. Voor Ajax wel, natuurlijk. Ze zijn de terechte kampioen en de felicitaties gaan naar Erik ten Hag en zijn spelers. Voor ons is er in het restant zeker nog wat te winnen.'

Jansens conclusie over de wedstrijd van zondag? 'Een redelijke eerste helft, een zeer matige tweede helft', zei de coach. 'Een redelijke eerste helft, ja. Want als het goed is, dan druk je een paar kansen af. Dat hadden we moeten doen, dan krijg je ook een andere dynamiek in de wedstrijd. Nu hou je Ajax in leven, terwijl je best aardig speelt. We hadden bij rust nog het gevoel dat we aan de bal meer konden doen en daar hebben we ook op ingezet met elkaar. Maar je komt niet goed uit de rust en dat zie je dat de energie de kant van Ajax op gaat.'