AZ blijft met jonge ploeg overeind tegen mogelijke CL-opponent Gent

Reacties

In een jonge samenstelling heeft AZ donderdag tijdens de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding gelijkgespeeld tegen AA Gent: 1-1. De kersverse aanwinst Timo Letschert begon meteen in de basis en speelde één helft mee.

AZ blijft met jonge ploeg overeind tegen mogelijke CL-opponent Gent
© Pro Shots

Verder trad AZ zeker niet met zijn sterkste elftal aan. Alleen Jordy Clasie en Ron Vlaar begonnen vorige week in de basis tijdens het duel met Viktoria Plzen in de tweede voorronde van de Champions League. Gent is daarin opmerkelijk genoeg ook een mogelijke tegenstander, als AZ in de derde voorronde van Dinamo Kiev wint. De nummer twee van België moet eerst afrekenen met Rapid Wien om het zover te laten komen.

Gezien de jeugdige formatie waarmee AZ aantrad, kon de vriendschappelijke ontmoeting met Gent moeilijk als graadmeter worden gezien voor een eventueel weerzien in de play-offs van de Champions League. De jonge ploeg van de Alkmaarders weerde zich echter goed tegen de Belgen, al waren de kansen in de eerste helft spaarzaam. De grootste kans was voor Thijs Oosting, die naast stiffte toen hij diep werd gestuurd door Ferdy Druijf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Ramon Leeuwin en Mohamed Taabouni na rust in de ploeg als vervangers van Letschert en Kenzo Goudmijn, kwam AZ in de 51ste minuut op achterstand. Michael Ngadeu kopte raak uit een corner van Sven Kums. Hoby Verhulst voorkwam vervolgens dat de voormalig speler van SC Heerenveen en Elisha Owusu konden scoren, waarna Yukinara Sugawara (foto) de stand een kwartier voor tijd gelijk trok in het regenachtige AFAS Stadion.

Maxime Gullit en Peer Koopmeiners waren toen inmiddels ook in de ploeg gekomen bij het jonge AZ, dat in de slotfase nog op zoek ging naar de overwinning. Die kwam er echter niet, waardoor de teller tijdens de voorbereiding op één zege blijft staan. Maar de eerste officiële wedstrijd wonnen de Alkmaarders dus. Volgende week zaterdag is FC Utrecht de eerste tegenstander in de Eredivisie, vier dagen later wacht het bezoek aan Oekraïne.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.