AZ bindt supertalent Boadu tot medio 2021

Reacties

Myron Boadu gaat zijn in 2020 aflopende contract bij AZ met één seizoen verlengen tot halverwege 2021. De Alkmaarders hebben een mondeling akkoord bereikt met de bijna zeventienjarige aanvaller die dit seizoen wegens een blessure nog niet in actie kwam.

AZ bindt supertalent Boadu tot medio 2021

'We zijn blij dat we na onder anderen Guus Til en Teun Koopmeiners, afgelopen zomer, nu ook Myron Boadu als exponent van de jeugdopleiding langer aan ons gaan binden', zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ.

In de winterstop van het vorige seizoen maakte de Amsterdammer voor het eerst deel uit van de selectie van John van den Brom tijdens het trainingskamp in Spanje. Boadu is de jongste doelpuntenmaker ooit in de Tweede Divisie. De aanvaller scoorde tegen Excelsior Maassluis namens Jong AZ met een leeftijd van slechts 15 jaar en 233 dagen.

Boadu liep in mei - vlak nadat hij zijn vorige contract tekende - tijdens het EK Onder-17 een meniscusblessure op en wacht daardoor nog op zijn eerste speelminuten deze jaargang. 'Myron is er wegens zijn blessure lang uit geweest, inmiddels traint hij bijna weer volledig mee met de groep. Het zou mooi zijn als hij dit seizoen al te bewonderen is in het AFAS Stadion', aldus Huiberts.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.