AZ bezig aan uitstekende uitreeks

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Willem II-AZ is het laatste duel van zondag.

AZ bezig aan uitstekende uitreeks

Willem II - AZ


Aftrap:16.45 uur
Scheidsrechter:Reinold Wiedemeijer
Laatste 5 Eredivisie-duels Willem II:3 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels AZ:8 punten

Actueel

• Het kost Willem II veel moeite om de gevarenzone te ontvluchten. Bij aanvang van deze speelronde stonden De Tricolores maar één puntje boven de gevreesde streep. Hoe anders is de situatie bij AZ, dat een van de kandidaten is voor de derde plaats.

• Doelpunten verzekerd, de laatste tijd bij Willem II. De wedstrijd van vorige week tegen FC Groningen was de tiende op rij waarin de Brabanders zowel scoorden als een tegendoelpunt kregen.

AZ is in zijn laatste acht uitduels in de Eredivisie zonder nederlaag (vijf zeges en drie remises), dat is de langste reeks voor de Alkmaarders sinds 2010 (eveneens acht uitwedstrijden zonder verliesbeurt).

• Willem II is tot nu toe de enige club die dit seizoen nog geen enkel punt veroverde tegen een team dat aan het begin van een wedstrijddag in de topzes stond. Lonkt tegen AZ een primeur?

Samenvatting vorige Eredivisie-wedstrijd:

Willem II pakte vorige week een punt tegen FC Groningen.

Historie

Willem II - AZ is toe aan de 25ste editie op het hoogste niveau. Als de Brabanders zondag zegevieren, is de balans precies in evenwicht. Nu won AZ nog eenmaal vaker: tien om negen keer. Vijf ontmoetingen kenden geen winnaar.

• In de recente historie zat het venijn vaak in de staart bij onderlinge duels tussen Willem II en AZ. Negen van de laatste veertien treffers vielen in het laatste half uur.

De laatste vijf Eredivisie-edities van Willem II - AZ:


SeizoenUitslag
2010/112-1
2012/132-0
2014/153-0
2015/160-2
2016/171-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.