AZ bereikt mondeling akkoord met supertalent Boadu

Reacties

AZ en Myron Boadu hebben een mondeling akkoord bereikt over een contract tot 2020. Het zestienjarige supertalent zet zijn handtekening onder een contract zodra hij terug is van het EK in Kroatië met Oranje Onder 17. Vanaf komende zomer maakt hij bovendien ook deel uit van de A-selectie.

AZ bereikt mondeling akkoord met supertalent Boadu

In de winterstop maakte de Amsterdammer voor het eerst deel uit van de selectie van John van den Brom tijdens het trainingskamp in Spanje. Boadu is de jongste doelpuntenmaker ooit in de Tweede Divisie. De aanvaller scoorde tegen Excelsior Maassluis namens Jong AZ met een leeftijd van slechts 15 jaar en 233 dagen. Namens de Alkmaarse beloften was hij zes keer trefzeker in negen duels. 

'Myron heeft alle eigenschappen om een topspits te worden', verklaart directeur voetbalzaken Max Huiberts op de clubwebsite. 'Hij is tweebenig, fysiek sterk, snel en doelgericht. We zijn er blij mee dat hij heeft gekozen voor een langer verblijf bij AZ. Het is bijzonder dat Myron dit seizoen zo jong als hij is al heeft laten zien mee te kunnen in Jong AZ, maar ook tijdens het winterse trainingskamp van onze A-selectie toonde hij aan zich op dit niveau te kunnen meten met de rest.'

Boadu richt zijn pijlen op een doorbraak Eredivisie: 'Volgend jaar maak ik deel uit van de A-selectie. Ik ga m’n best doen om zo snel mogelijk m’n debuut in het eerste elftal te maken.'

Er was ook veel buitenlandse interesse voor het talent uit de jeugdopleiding van AZ, toch gaat Boadu dus een contract tekenen bij de Eredivisie-club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.