AZ baalt van uitslag: 'Die Oekraïners hebben het countervoetbal uitgevonden'

Reacties

AZ was donderdag een maatje te groot voor Mariupol uit Oekraïne, maar wist dat geenszins uitdrukking te geven in de score. De Alkmaarders bleven in de uitwedstrijd steken op 0-0 en dus baalde trainer Arne Slot na afloop.

AZ baalt van uitslag: 'Die Oekraïners hebben het countervoetbal uitgevonden'

'Kijk je naar de veldverhoudingen, het aantal kansen en het aantal schoten op doel, dan hadden wij wel recht op meer dan we gekregen hebben', geeft Slot te kennen via de officiële kanalen van AZ. Hij zag een tegenstander die niet veel moeite deed om met zorgvuldig voetbal de weg naar het doel te zoeken.

'Ze kozen ervoor om, net als Häcken, extreem verdedigend te gaan staan. Met z'n allen rond de zestien en dan nog de keeper erbij. Dan weet je dat het aantal kansen dat je creëert waarschijnlijk niet overdreven groot is. Maar als ik kijk naar wat we gecreëerd hebben, dan ben ik nog heel tevreden', aldus Slot.

'Tegelijkertijd weet je ook: die Oekraïners hebben het countervoetbal uitgevonden. Ze zullen constant loeren op die één à twee momenten die komen. Gelukkig hebben we dat kunnen beperken. Maar je bent teleurgesteld dat je de goal niet maakt. Je weet, dat bleek tegen Häcken en Fortuna ook, als die eerste er maar in zit, dan breekt het verzet behoorlijk. Dat lukte vandaag niet.'

AZ krijgt volgende week voor eigen publiek de kans door te dringen tot de play-offronde. Daarvoor zal het echter wel moeten winnen van Mariupol. Voor die tijd wacht de ploeg overigens nog een confrontatie met RKC Waalwijk in de competitie, buitenshuis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.