AZ-aanwinst legt uit waarom hij AC Milan verlaten heeft

Reacties

Milos Kerkez is trots dat hij de overstap naar AZ heeft kunnen maken. De achttienjarige Hongaar is zaterdag gepresenteerd door de Alkmaarders, die de jonge linksback hebben overgenomen van AC Milan.

AZ-aanwinst legt uit waarom hij AC Milan verlaten heeft
© Imago

Met het halen van Kerkez heeft AZ een vacature in de A-selectie aangevuld. De plek van tweede linksback achter captain Owen Wijndal was namelijk open. En misschien heeft de club meteen al de toekomstige opvolger van Wijndal in huis gehaald. Directeur voetbalzaken Max Huiberts zegt op de clubsite over de eerste aanwinst van deze transferperiode: 'Milos is nog jong en we zien in hem veel potentie. Hij krijgt bij ons de tijd om zich aan te passen om in de toekomst een vaste waarde te kunnen zijn voor AZ 1.'

Kerkez brak vorig seizoen door in Hongarije en vertrok toen al na een halfjaar naar AC Milan. Het is op het eerste oog opmerkelijk dat hij heeft besloten om de Italiaanse grootmacht na een jaar alweer te verlaten. Toch aarzelde Kerkez niet toen AZ aanklopte, zo legt hij uit. 'De keuze om naar AZ te gaan was snel gemaakt. AZ is de perfecte club voor jonge spelers om te ontwikkelen en te groeien. Ik heb een heel warm welkom gekregen. Toen ik het stadion in liep, zag ik mijn foto op het grote scherm. Dat was een bijzonder moment', aldus de jonge vleugelverdediger, die in de eerste seizoenshelft basisspeler was bij AC Milan Onder-19.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kerkez kijkt uit naar het samenwerken en concurreren met Wijndal. Hij denkt veel van de Oranje-international te kunnen leren: 'Owen is een heel goede speler. Ik ga daar mijn voordeel uithalen en probeer veel van hem te leren om zodoende zelf als speler te groeien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.