Ayoub en Toornstra leiden Utrecht na de rust langs NAC

FC Utrecht heeft in eigen huis een verdiende 4-2 overwinning geboekt op NAC Breda. Na rust nam Utrecht ruim afstand van de bezoekers.

Bij Utrecht was er verrassend genoeg een basisplaats weggelegd voor Gyliano van Velzen. De buitenspeler kwam deze zomer over van Manchester United. Na een invalbeurt tegen Ajax maakte hij tegen NAC zijn basisdebuut als tweede spits.

Onder aanvoering van de jonge Yassine Ayoub domineerde Utrecht in de eerste helft tegen NAC. De linksbenige middenvelder zette de thuisploeg na ruim een kwartier op voorsprong. Daarna raakte Utrecht maar liefst drie keer de paal: via Jens Toornsta, Johan Mårtensson en nogmaals Toornstra. Tot overmaat van ramp zette Danny Verbeek NAC na 37 minuten weer op gelijke hoogte. Utrecht-doelman Robin Ruiter kon een schot van Sepp de Roover nog keren, maar was kansloos op de rebound van Verbeek.

Met invaller Jacob Mulenga in de ploeg nam Utrecht na ruim een uur verdiend de leiding. NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar stompte een bal weg, waarna de bal via Cedric van der Gun voor de voeten van Toornstra kwam. Die twijfelde niet en kogelde hard raak. Tien minuten voor tijd besliste Mulenga met de 3-1 de wedstrijd. Toornstra maakte in de slotfase zijn tweede van de avond: 4-1. Invaller Anouar Hadouir bepaalde de eindstand op 4-2.

Dankzij de zege komt Utrecht nu op gelijke hoogte met NAC. Beide clubs hebben in tien competitiewedstrijden twaalf punten gepakt en staan daarmee op een gedeelde twaalfde plaats.