Australië breekt onder Van Marwijk met traditie

Reacties

Australië heeft het programma op weg naar het WK rond. De formatie van bondscoach Bert van Marwijk oefent tegen Hongarije en Tsjechië en slaat de kampen ter voorbereiding op in Turkije.

Australië breekt onder Van Marwijk met traditie

Van 19 mei tot 7 juni verblijft Australië in Antalya, voordat het de tenten opslaat in het Russische WK-basiskamp in Kazan. Op 1 juni staat in Oostenrijk een oefenwedstrijd tegen Tsjechië op het programma. Acht dagen later is in Boedapest de laatste test met een vriendschappelijk duel met Hongarije. Een uitzwaai-interland in eigen land is daarmee van de baan. In de aanloop naar de laatste drie WK's van de Socceroos kregen de fans in eigen land de gelegenheid hun voetbalhelden uit te zwaaien. Met die traditie wordt nu gebroken.

'We weten dat de Australische fans graag hun spelers nog één keer op eigen bodem hadden gezien voor het WK, maar onze absolute prioriteit was het maximaliseren van onze kansen op een prestatie van wereldklasse op het WK', zei directeur David Gallop. 'We moesten na de late wisseling van de wacht ook rekening houden met de plannen van de nieuwe bondscoach en zijn relatief korte periode om de ploeg voor te bereiden. Daarom hebben we geconcludeerd dat de voordelen van het in Europa blijven opwogen tegen een mogelijke uitzwaai-interland in eigen land.'

Van Marwijk prijst zich gelukkig met de keuzes. 'Eerder deze maand heeft de staf verschillende plaatsen voor een trainingskamp bekeken in het zuiden van Europa. De faciliteiten en het klimaat in Antalya zijn prima. Ik ben dus gelukkig dat we een significante periode in Turkije hebben om de spelers voor te bereiden op het WK. De wedstrijden tegen Tsjechië en Hongarije geven ons cruciale speeltijd naast ons trainingsschema.'

Australië, dat deze week oefent tegen Noorwegen en Colombia, begint op het WK met een wedstrijd tegen Frankrijk. Na het eerste duel op 16 juni wachten nog groepsduels met Denemarken en Peru.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.