Aubameyang wijst BVB ook tegen Augsburg de weg

FC Augsburg was zondag geen partij voor Borussia Dortmund, dat dankzij een ontketende Pierre-Emerick Aubameyang een ruime overwinning boekte (5-1).

Aubameyang is dit seizoen een van de uitblinkers bij Dortmund. Ook tegen FC Augsburg bewees de Gabonees zijn waarde door in de achttiende minuut de score te openen. De achttiende goal van Aubameyang in alle competitieve wedstrijden (17) – daarmee werd hij de meest productieve spits in de vijf grote competities – bleek de basis voor een overtuigende eerste helft.

Marco Reus, die steeds meer zijn goede vorm van vorig jaar benadert, bracht dat tot uiting met twee doelpunten. Het was zijn eerste Doppelpack sinds maart 2014 tegen VfB Stuttgart.

Met de hulp van de arbitrage kwam FC Augsburg nog wel terug. Raul Bobadilla tekende kort na rust vanuit buitenspelpositie voor de 3-1. Maar de aansluitingstreffer bleef uit voor de ploeg die donderdag in de Europa League nog bij AZ had gewonnen (0-1). Dortmund kon het zich veroorloven gas terug te nemen, ook omdat Augsburg de geboden kansen ook niet verzilverde.

Aubameyang maakte in de slotfase een einde aan de illusies van Augsburg, dat nog twee goals van de ontketende Gabonees incasseerde. Hij passeerde met zijn (valse) hattrick ook een clubicoon, want in de BVB-historie was Lothar Emma Emmerich in 1965 met elf doelpunten de meest trefzekere Dortmunder geweest na tien Bundesliga-duels. Bovendien deelt de spits de eerste plek op de topschutterslijst met Robert Lewandowski. Ook de Pool van Bayern München trof in de Bundesliga dertien keer doel.

Dankzij de overwinning heeft Borussia Dortmund de tweede plaats bevestigd, waarbij de achterstand op koploper Bayern München nog zeven punten bedraagt. FC Augsburg, waar Paul Verhaegh ontbrak door een voetblessure, staat met vijf punten laatste in de Bundesliga.