Aubameyang richt zich volledig op mogelijke titanenstrijd bij Barcelona

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang heeft besloten om zijn interlandloopbaan te beëindigen. De spits gaat zich na 72 wedstrijden voor Gabon volledig focussen op zijn club Barcelona.

Aubameyang richt zich volledig op mogelijke titanenstrijd bij Barcelona
© Pro Shots

Aubameyang (32) speelt sinds februari voor Barcelona, dat de aanvaller in de winterse transferwindow overnam van Arsenal. In het team van Xavi speelt hij als diepste spits. Tot dusver speelde Aubameyang 22 wedstrijden voor Barcelona; daarin was hij goed voor dertien goals.

Aubameyang heeft het naar zijn zin bij Barcelona, maar leest in de kranten dat zijn club druk bezig is met de komst van Robert Lewandowski. De Poolse doelpuntenmachine heeft aangegeven dat hij wil vertrekken bij Bayern München. Barcelona is volgens de geruchten de gewenste volgende bestemming voor Lewandowski, die in Duitsland nog een contract voor één jaar heeft.

Mocht Barcelona erin slagen om Lewandowski aan te trekken, dan zal Aubameyang de concurrentie met hem moeten aangaan. De Gabonees kan zich daar volledig op gaan richten, nu hij heeft besloten om een punt achter zijn interlandcarrière te zetten. Aubameyang heeft in een brief aan de nationale voetbalbond laten weten dat hij niet langer beschikbaar is.

Aubameyang speelde 72 interlands voor Gabon, dat zich niet wist te kwalificeren voor het aankomende WK in Qatar. De aanvaller scoorde dertig keer voor zijn land. Daarmee is hij topscorer aller tijden van Gabon.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.