Atlético zorgt ervoor dat Barcelona de klus echt zelf moet klaren

Reacties

Atlético Madrid heeft zaterdag voorkomen dat Barcelona de landstitel in de schoot geworpen krijgt. De nummer twee van La Liga won thuis van Real Valladolid, waardoor de Catalaanse koploper later deze avond zelf ook moet winnen van Levante om drie speelronden voor het einde kampioen te zijn.

Atlético zorgt ervoor dat Barcelona de klus echt zelf moet klaren
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid

Atlético had de titelkansen begin deze maand nieuw leven kunnen inblazen als het de uitwedstrijd tegen Barcelona had gewonnen. Na de 2-0 nederlaag in Camp Nou was wel duidelijk dat de ploeg van Ernesto Valverde het Spaanse kampioenschap zou prolongeren. Het was alleen nog de vraag wanneer. Het had afgelopen woensdag bijvoorbeeld ook al kunnen gebeuren, maar Atlético won toen van Valencia (3-2).

Drie dagen later deed de ploeg van Diego Simeone, die de tweede plaats in de Primera División met zes punten meer dan Real Madrid stevig in handen heeft, weer wat het moest doen. Voor rust was het vooral Antoine Griezmann die zocht naar de openingstreffer. Die kwam er uiteindelijk pas na 66 minuten, toen een voorzet van Saúl via Joaquín Fernández in het doel belandde achter Jordi Masip (ex-Barça).

Zoals wel vaker was het niet echt sprankelend wat Atlético, waar Santiago Arias ontsnapte aan een penalty wegens hands, liet zien. Doelman Jan Oblak moest er een paar keer aan te pas komen om een gelijkmaker van Valladolid, dat als nummer zeventien tegen degradatie strijdt, te voorkomen. De Rojiblancos hielden zo voor de twintigste keer de nul in La Liga. Barça moet de klus echt zelf klaren.

In Spanje telt het onderling resultaat bij een gelijk aantal punten. Barcelona is daardoor niet meer te achterhalen door Atlético als het vanavond wint van Levante.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.