Atlético slaat dankzij prachtgoals én topschutter Súarez gapend gat

Reacties

Atlético Madrid heeft een gapend gat geslagen in La Liga. De ploeg van coach Diego Simeone staat nu tien punten voor op Real Madrid nadat zondagmiddag werd gewonnen op bezoek bij Cádiz.

Atlético slaat dankzij prachtgoals én topschutter Súarez gapend gat
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
2 - 4
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Bij Atlético Madrid zaten ze zaterdagavond waarschijnlijk met een grote lach voor de televisie. Nummer twee Real Madrid ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Levante. Met twee wedstrijden minder gespeeld was de marge met Real dus nog steeds zeven punten. Een gat dat op bezoek bij Cádiz dus vergroot kon worden tot liefst tien (!) punten met een wedstrijd minder. Dan moest uiteraard wel gewonnen worden door de Madrilenen.

Die winst kwam er in Estadio Ramón de Carranza. Met daarbij grote dank aan Luis Suárez. Met twaalf goals deelde hij de eerste plek op de topscorerslijst van La Liga met Sevilla-aanvaller Youssef En Nesyri, maar in Cádiz nam hij afstand van zijn concurrentie. Te beginnen met een héérlijke rake vrije trap in de eerste helft. Op prachtige wijze krulde de Uruguayaan de bal in het doel. Het was pas de tweede keer in 303 wedstrijden dat Suárez een vrije trap scoorde in de Spaanse competitie. De vorige keer was in augustus 2016 namens Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Atlético kon echter maar zeven minuten lang genieten van die voorsprong. Het was Álvaro Negredo die de stand weer razendsnel in evenwicht bracht. De voorsprong van Atlético was daarmee weggepoetst, maar ook die gelijke stand bleef niet lang op het scorebord staan. Nog voor rust stelden de Madrilenen weer orde op zaken via een weergaloze goal van Saúl Ñíguez. Bedoeld of onbedoeld: hij veranderde een vrije trap van richting en mocht daarmee een fabuleuze goal vieren: 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nadat Atlético voor rust nog goed wegkwam bij een handsbal van Koke (en daarvoor geen penalty tegen kreeg) was het wederom Suárez die vlak na rust toesloeg. Dit keer via een benutte strafschop waarmee hij alweer zijn veertiende goal in zijn zestiende wedstrijd van het La Liga-seizoen maakte. De beslissing was daarmee een feit voor de koploper van Spanje.

Negredo wist met zijn tweede van de wedstrijd de spanning nog wel terug te brengen in de 71ste minuut, maar na de 2-4 van Koke vlak voor tijd was er geen twijfel meer mogelijk: Atlético pakt wederom drie punten. Cádiz won met 2-1 van Barcelona en met 0-1 van Real Madrid dit seizoen, maar Atlético Madrid maakt na de 4-0 in eigen huis geen fout tegen de nummer dertien van Spanje. 

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.