'Atlético pakt door in jacht op Vermeeren, derde bod in aantocht'

Reacties

Mark van Bommel moet vrezen dat hij sterspeler Arthur Vermeeren kwijtraakt bij Antwerp FC. Volgens Het Laatste Nieuws is de interesse van Atlético Madrid zeer concreet.

'Atlético pakt door in jacht op Vermeeren, derde bod in aantocht'
© Pro Shots

Bronnen hebben tegenover de Belgische krant bevestigd dat Atlético inmiddels twee keer een bod heeft gedaan op Vermeeren. Een openingsbod van twaalf miljoen euro werd afgewezen en de aanbieding daarna was ook niet hoog genoeg naar de zin van Antwerp. De kampioen van België zou een transfersom van minstens dertig miljoen euro willen.

Pas één keer eerder werd een speler voor dertig miljoen euro of meer verkocht door een Belgische club. Met de overstap van Charles De Ketelaere van Club Brugge naar AC Milan was 36,5 miljoen euro gemoeid. De 22-jarige Belg slaagde nog niet in Milaan en is dit seizoen verhuurd aan Atalanta Bergamo.

Wordt Vermeeren verkocht, dan is er bij Antwerp in elk geval sprake van een nieuw clubrecord. De club heeft in de onderhandelingen het voordeel dat er interesse is van meerdere partijen. Bayer Leverkusen en RB Leipzig zouden de situatie rond de achttienjarige middenvelder nauwlettend in de gaten houden. Als een bod te goed is om te weigeren, dan wil Antwerp het liefst Vermeeren pas komende zomer laten gaan. Er wordt door de Belgen gedacht aan een constructie waarbij de tweevoudig international in de tweede helft van het seizoen dan nog wordt gehuurd van de kopende partij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.