Atlético op rand van uitschakeling ondanks hoofdrol Diego Costa

Diego Costa is een duidelijke versterking voor Atlético Madrid. De spits was ook woensdagavond weer erg aanwezig en bekroonde zijn hoofdrol met een treffer, maar Sevilla wist met 1-2 te winnen en heeft zo de beste papieren om de halve finale van de strijd om de Copa del Rey te bereiken.

Atlético Madrid - Sevilla 1-2
Diego Costa zorgt er wel voor dat hij sinds zijn terugkeer bij Atlético Madrid constant in de schijnwerpers staat. De aanvaller vestigde alle aandacht op zich bij zijn competitiedebuut, toen hij scoorde én een rode kaart kreeg, en ook in het eerste duel in de kwartfinale van de strijd om de Copa del Rey was hij constant bezig. Diego Costa scoorde ook, maar werd niet de held van de avond. Sevilla boog de 1-0 achterstand om in een knappe 1-2 overwinning.

Na een wel heel erg korte minuut stilte als eerbetoon voor de onlangs overleden Rubén Oswaldo 'Panadero' Díaz (ex-Atlético) kwam het eerste gevaarlijke moment in het Wanda Metropolitano woensdag van Sevilla, maar Pablo Sarabia schoot net naast. Aan de overkant leek Diego Costa na een kwartier met een rake kopbal uit een hoekschop de score te openen. Zijn goal werd echter afgekeurd vanwege een duwfout op Gabriel Mercado, terwijl er niet veel aan de hand leek te zijn.

Diego Costa begrijpt niet waarom zijn doelpunt wordt afgekeurd.

Niet veel later werd Diego Costa gevaarlijk met een kopbal, die werd gepakt door Sevilla-doelman Sergio Rico, en na zijn derde kans van de wedstrijd liep de spits alweer met een gescheurd shirt rond. Diego Costa was weer ouderwets aan het sleuren en trekken en werd acht minuten voor rust voor de vierde keer gevaarlijk, maar nu schoot hij op Rico.

De keeper van Sevilla zag zijn ploeg overigens ook wel mogelijkheden krijgen in de eerste helft, maar Miguel Ángel Moyà voorkwam goals van Joaquín Correa en Sergio Escudero. In de tweede helft was daar na een klein kwartier Diego Costa weer, maar nu wist de spits een voorzet van invaller Ángel Correa net niet binnen te glijden. Sevilla-verdediger Clement Lenglet raakte niet veel later met een kopbal zijn eigen paal. De bezoekers kwamen er in de tweede helft niet meer aan te pas.

Openingstreffer
Het wachten was dan ook op de openingsgoal van Atlético en die viel een kleine twintig minuten voor tijd. Diego Costa kreeg de bal via de kluts voor zijn voet en twijfelde geen seconde: 1-0. Atlético leek de wedstrijd hierna rustig uit te kunnen spelen, maar uit het niets vond Sevilla de gelijkmaker. Een voorzet van Jesús Navas werd van richting veranderd, waarna Moyà de bal in eigen doel sloeg.

Na de keepersfout wist Sevilla de wedstrijd zelfs nog naar zich toe te trekken. Stefan Savic kon niet voorkomen dat Correa ontsnapte en oog in oog met Moyà tikte de aanvaller van Sevilla de 1-2 binnen. Zodoende werd het toch niet de avond van Diego Costa, die volgende week in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán mag gaan proberen om de achterstand ongedaan te maken, om zo alsnog de laatste vier van het Copa del Rey-toernooi te bereiken.

Feest bij Sevilla na het winnende doelpunt van Joaquín Correa.

Valencia - Alavés 2-1
Valencia, de nummer drie van La Liga, wist zich in eigen huis te herstellen na een verrassende achterstand tegen Alavés. De bezoekers kwamen na een ruim uur spelen op voorsprong, toen Rubén Sobrino de score met een kiezelhard schot vanuit de tweede lijn opende. Lang bleef deze voorsprong echter niet staan, door een enorme blunder van Alavés-doelman Antonio Sivera. Hij werkte een mislukte voorzet van Gonçalo Guedes in zijn eigen doel.

Valencia ging na deze meevaller op jacht naar de overwinning en kwam met een man meer te staan, toen Adrián Diéguez zijn tweede gele kaart ontving. Niet lang na de uitsluiting van Diéguez groeide Rodrigo Moreno uit tot matchwinner: de aanvaller werd met een fraaie steekpass gevonden door Santi Mina en schoot in de korte hoek raak. Volgende week woensdag is de return in het Estadio Mendizorrotza.