Atlético na zege bij Betis op gelijke hoogte met Real Madrid

Op bezoek bij Real Betis heeft Atlético Madrid geen fout gemaakt (0-2). Nadat de thuisclub met tien man kwam te staan, sloeg de ploeg van trainer Diego Simeone genadeloos toe en wacht het El Clásico rustig af.

Drie dagen geleden werd Real Betis in eigen huis uitgeschakeld in de Europa League. Uitgerekend stadgenoot Sevilla was na een strafschoppenserie te sterk. Toch was er tegen Atlético voor rust weinig van vermoeidheid te merken. Beide clubs hielden elkaar in balans, maar in de 56ste minuut ging het mis.

Braian Rodriguez kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en twee minuten later kwamen de bezoekers met een man meer op voorsprong. Gabi schoot van buiten het strafschopgebied knap raak. Zes minuten later konden de meegereisde fans opnieuw juichen, want Diego Costa zorgde uiterst koel voor 0-2.

Het was alweer het 23ste doelpunt dit seizoen van de in Brazilië geboren spits, die eerder deze maand zijn debuut in het nationale elftal van Spanje maakte. Het bleek het laatste doelpunt van de wedstrijd, waardoor Atlético uitstekende zaken deed. De Madrilenen hebben nu zeventig punten uit 29 wedstrijden.

Ook Real Madrid staat op zeventig punten, maar de stadgenoot kan zondag weer drie punten voorsprong nemen als het thuisduel met Barcelona wordt gewonnen. De Catalanen zijn derde in de Primera División met 66 punten uit 28 duels.