Atlético Madrid maakt zich op voor de slotscène van vijf lievelingen

Reacties

Atlético Madrid werkt toe naar de afsluitende competitiewedstrijd in La Liga. Zaterdag zet de club tegen Levante een punt achter een bijzonder hoofdstuk in zijn recente historie.

Atlético Madrid maakt zich op voor de slotscène van vijf lievelingen
Levante
Levante
2 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Om 13.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in het Ciutat de València. Vijf spelers van Atlético schrijven vanaf dat moment hun laatste noten in de symfonie van trainer Diego Simeone. Allen vervulden ze de laatste jaren belangrijke rollen in een team dat keer op keer meestreed om de prijzen in binnen- en buitenland. Vormgegeven door een vaste kern bouwde Atlético een voorname reputatie op. Maar niets duurt eeuwig.

Op de eerste bladzijde van het nieuwe seizoen ontbreken straks namen die iedere liefhebber de afgelopen jaren vertrouwd in de oren klonken. Zo zal Diego Godín voor de laatste keer op het veld staan in het shirt van Atlético. Hij koos eerder deze maand zelf voor een vertrek bij de club, nadat de onderhandelingen over een nieuw contract op niets uitliepen.

Diego Godín vervolgt zijn loopbaan na negen jaar mogelijk bij Internazionale.
Diego Godín vervolgt zijn loopbaan na negen jaar mogelijk bij Internazionale.

'Voor wat ik jullie nu vertel ben ik zenuwachtiger dan voor welke wedstrijd ook in het verleden', zei Godín tijdens het persmoment waarop hij zijn afscheid aankondigde. 'Dit zijn mijn laatste dagen bij Atlético. Dit is voor mij meer dan een club geweest. Het is een familie geworden, mijn thuis en een levensweg', sprak hij met gebroken stem.

Zondag nam Godín in eigen stadion al afscheid van het publiek. De kans is groot dat hij aan de slag gaat bij Internazionale, dat de 33-jarige verdediger naar verluidt wél een contract wil voorleggen waaruit de financiële waardering spreekt die hij zoekt. En aanvoerder Godín is niet de enige die voor zijn laatste optreden in het rood-witte shirt staat.

Dinsdagavond kondigde Antoine Griezmann immers aan dat hij na vijf seizoenen de deur bij Atlético achter zich dichttrekt. 'Het zijn vijf geweldige jaren geweest. Bedankt voor alles. Jullie zitten voor altijd in mijn hart', liet de aanvaller weten. Alles wijst erop dat Griezmann zich aan Barcelona zal verbinden. Hij verlaat Atlético met een imponerende staat van dienst en een vijfde plaats op de topscorerslijst aller tijden, nog vóór Fernando Torres.

Landgenoten Lucas Hernández en Antoine Griezmann speelden de afgelopen vijf jaar samen in Madrid.
Landgenoten Lucas Hernández en Antoine Griezmann speelden de afgelopen vijf jaar samen in Madrid.

Van Lucas Hernández is al langere tijd bekend dat hij bezig was aan een afscheidstournee. De verdediger rondde eind maart een spetterende transfer van 80 miljoen euro af naar Bayern München. Ook hij valt weg uit de laatste linie van Atlético - en daar komt nog bij dat de contracten van Juanfran en Filipe Luis ten einde lopen. Juanfran gaf al aan dat hij elders emplooi hoopt te vinden, terwijl Filipe Luis zijn opties nog openhoudt.

Uittocht bij Atlético Madrid

Naam Bij Atlético sinds Duels Goals Prijzen Nieuwe club
Diego Godín 2010 388 27 7 Internazionale?
Filipe Luis 2010* 332 12 6 Onbekend
Juanfran 2011 354 6 7 Onbekend
Lucas Hernández 2014 110 1 2 Bayern München
Antoine Griezmann 2014 256 133 3 Barcelona?
*Filipe Luis bracht het seizoen 2014/15 door bij Chelsea

Het kwintet aan spelers dat zaterdag afzwaait bij Atlético speelde in z'n geheel mee in de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid, in het seizoen 2015/16. Van de veertien Colchoneros die op die dag in actie kwamen, vertrekken er straks weer vijf. Vanaf de zomer zijn er nog maar vijf spelers over uit de finale in Milaan: Jan Oblak, Stefan Savic, Saúl, Koke en Thomas Partey.

Tel daar de aanwezigheid van Diego Costa bij op en trainer Simeone kan nog minstens een seizoen vooruit met enkele cultuurbewakers van de laatste jaren. Toch zal het voor de fans in het Wanda Metropolitano ongetwijfeld wennen zijn om straks nieuwe namen aan het werk te zien en die een plek te geven in hun Atlético-hart.

De opstelling van Atlético Madrid in de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid, in 2016.
De opstelling van Atlético Madrid in de verloren Champions League-finale tegen Real Madrid, in 2016.

Van hoofdtrainer Simeone is al zeker dat hij Atlético niet verlaat. In februari tekende El Cholo bij tot 2022. 'De komende jaren wachten ons veel uitdagingen, maar ik heb mijn contract verlengd omdat ik veel moois zie voor de toekomst', gaf hij daarbij aan. 'Ik zie veel werk, ik zie betrokken mensen die groei doormaken, ik zie hoop en ik zie jonge jongens die het eerste elftal kunnen bereiken', zei de Argentijn trots.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.