Atlético Madrid loopt met Witsel tegen dezelfde problemen als Barça aan

Reacties

Axel Witsel en Atlético Madrid hebben een persoonlijk akkoord bereikt en door zijn transfervrije status betekent dit dat de Belg volgend seizoen in La Liga speelt. Of toch niet? Atlético Madrid kan de middenvelder vooralsnog niet inschrijven voor het komende seizoen.

Atlético Madrid loopt met Witsel tegen dezelfde problemen als Barça aan
© Pro Shots

Dit meldt het Spaanse COPE, nadat eerder al was uitgelekt dat Witsel zijn handtekening had gezet onder een eenjarig contract bij Atlético Madrid. De club uit de hoofdstad kampt net als Barcelona met financiële problemen. Hoewel de jaarcijfers van Atleti een stuk beter zijn, is de club nog steeds gebonden aan de strenge regelgeving van La Liga.

Met de komst van Witsel gaat Atlético Madrid over het vastgestelde salarishuis van circa honderd miljoen euro heen. De onttroonde kampioen van Spanje moet dus eerst spelers verkopen of verhuren om Witsel in te kunnen schrijven. Barça kreeg te maken met dezelfde problemen toen ze afgelopen seizoen spelers als Memphis Depay, Pierre-Emerick Aubameyang, Sergio Agüero en Eric Garçia en Ferrán Torres haalden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.